SGT inom jakt

I Medelpad där jag har stugan så har en ensam varg strövat i närheten. Ofta i rovdjurdebatten syns förkortningen SGT. Vad betyder då SGT? Det står för skjut, gräv, tig och uppmanar till en kriminell handling. Djuret skall alltså skjutas och grävas ner utan att säga något. Jag håller mig utanför rovdjursdebatten så detta var bara som information om ni sett det och funderat vad er sergant hade med vargen att göra.

Laglig jakt är något jag älskar, särskilt älgjakt. I helgen åt vi en riktigt god älggryta. Jag uppskattar mat jag själv fixat och lagat. Känns bättre än att bara köpa ett stycke kött i kylen på affären.

Vill ni ha tag i ett par riktigt bra köksknivar så kan jag rekommendera detta 3 delsset från Global som jag själv köpt. Det finns inget värre än att laga mat med slöa knivar. Bra knivar tycker jag är superviktigt i köket. Det ska gå snabbt att skära och hacka. Sedan kan man ta längre tid att provsmaka 😉
älg

This entry was posted in Fritid, Stugan, jakt and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *