Hundar och förgiftning

hunds
Våra miljöer är fulla av gifter för hundar så det kan vara bra att veta vilka ämnen du bör se upp med. De flesta har koll på att lök och choklad är skadligt men det finns saker som är betydligt värre. För att hunden ska bli förgiftad av choklad krävs det ganska stora mängder med hög kakaohalt.

En sak som du istället verkligen ska se upp med är xylitol. Det är ett sötningsmedel och det krävs pyttelite av för att hunden ska bli sjuk. Xylitol är vanligast i tuggummin och som tur är så lockas inte hundar så ofta av mintdoft. Se dock upp med andra livsmedel som kan vara sötad med xylitol så inte hundarna får i sig.

Ett annat vanligt ämne som många hundar blir förgiftade av är kylarglykol som du har i bilen. Det här kanske låter lite kontsigt men smaken är söt och det gillar hundarna. Även vanliga mediciner som Alvedon kan innebär döden för hundarna.

Även utomhus finns det många gifter att vara vaksam över, särskilt i städerna. Många städer har drabbats av råttinvasioner och lagt ut råttgift. Undvik därför att rasta din hund på dessa platser.

Sedan är det såklart superviktigt att du tar hunden till en veterinär om den visar tecken på förgiftning. Hundförsäkringar brukar täcka förgiftningar men kontrollera vad som ingår. Saknar du försäkring eller att du behöver kontanter kan du låna 10000 snabbt på nätet. Det går inte att vänta i flera dagar utan hunden måste snabbt få läkarvård.

This entry was posted in Hundar, Fritid, Jag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *