De norrländska vägarna

Det var verkligen en snöfattig jul även fast vi tillbringade den i Norrland. Det var först den fjärde januari som det blev riktig vinter. Jag känner ändå att jag måste ge lite kredit till de norrländska plogbilarna. Det spelar ingen roll vilken liten håla du befinner dig i, snöar det så tar det inte lång tid innan det är plogat. Ibland är det någon boende i byn som sköter det och ibland är det plogbilarna.

Tycker verkligen att vi som bor söderut har något att lära där. Fast jag är inte naiv jag förstår att de som bor på Södermalm inte har en egen traktor. Inte heller är det lika lätt att ploga gator som är kantade av bilar som en tom landsväg. Fast har du en spade varför inte skotta gången in till hyreshuset en dag?

Sedan finns det såklart problem med de norrländska vägarna också. Ett är att de är så katastrofalt dåliga. Tjälskott och knappt underhåll har gett dem några av Europas sämsta vägar. Jag fick köpa den här fjädern till min Volvo när jag kom hem efter julledigheten. Det säger väl allt!
fjäder

This entry was posted in Jag, Stugan and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *